sydgrønlandske sagnsamling redigeret af Malik Høegh

om bogen

Sagnene om Akamalik, storfangeren, der fik et drømmesyn og blev omvendt til den kristne tro, er blevet genfortalt i Sydgrønland gennem generationer. Det er historier om mord og heltemod, om venskab, jagt, tro og etik.
Bogtrykker Frederik (Faré) Høegh indsamlede i 1930’erne fortællingerne om Akamalik, Uujuut, Uujoorsuaq og Usulissuaq. Desværre nåede han aldrig selv at udgive en bog med historierne.
Mange år efter fandt man de håndskrevne manuskripter i KNR’s arkiver. Malik Høegh, Farés barnebarn, har gjort et uvurderligt arbejde med at transkribere historierne til ny retskrivning og redigere manuskripterne. Bogen indeholder også et afsnit med fabler og med ‘Hedvigs fortællinger’ – en samling historier, som Faré Høegh fik trykt og udgivet i 1944 som for længst er udgået. Den er illustreret med datidige illustrationer af Adolf Knudsen.

Mange sagn fra Sydgrønland er gået tabt, så denne bog vil udfylde et stort hul. AKAMALIK er til såvel underholdning som til studier af grønlandsk fortællemåde og sagnkultur.