samtalebog af Amalia Lynge Pedersen, illustreret af Christian Fleischer Rex

oversat titel: Mor er psykisk syg

bogen

At opleve, at ens mor begynder at opføre sig helt anderledes end normalt, kan være forbundet med både sorg og angst hos et barn. Hvad er forestilling, og hvad er virkelighed? Er det noget, man taler om, og i så fald, hvem kan man snakke med? Kan jeg gøre noget? Det er spørgsmål, der rejses i Anaana qasusoorpoq.
Bogen indgår i en serie af samtalebøger om alvorlige, tabubelagte og svære emner. Henvender sig til grønlandske børn i alderen 5-7 år. Bogen er baseret på den danske bog Mor er psykisk syg af Anna Rosenbeck og Inger Thorman. Bearbejdet og omskrevet på grønlandsk af Amalia Lynge Pedersen og illustreret på ny af Christian Fleischer Rex.

forfatteren

Amalia Lynge Pedersen er uddannet cand. psych. fra Aarhus Universitet. Hun har som psykolog arbejdet med børn, unge og familier, og har mange års erfaring med grønlandske børns trivsel. Ideen med at lave de grønlandsksprogede samtalebøger opstod, da hun læste Når mor og far drikker skrevet af psykologerne Anna Rosenbeck og Inger Thormann. Ønsket om at bidrage til at skabe grønlandsksprogede samtalebøger om tanker og følelser og om tabubelagte emner har været essentielt for forfatteren. I samarbejde med Departementet for Familier har hun udgivet fem samtalebøger for børn. Anaana qasusoorpoq er den fjerde i serien.

i samme serie

Suluup aataava toqummat 
Anaana ataatalu aalakooraangata
Anaana ataatalu annersaagaangata
Ataata isertitsivimmiippoq