Taseraq Pingajuallu

Taseraq Pingajuallu af Ole Brandt

I 1989 udkom Taseraq Pingajuallu. Handlingsforløbet i bogen strækker sig over en periode under Grønlands kolonisering, altså sidste halvdel af 1700-tallet. Taseraq Pingajuallu er den sidste ud af fire slægtsromaner. De første bøger er Qooqa og Tulluartoq 1-2.

Blomsterdalen

roman af Niviaq Korneliussen

BLOMSTERDALEN er en kuldslået og fandenivoldsk, men også sorthumoristisk roman om kærlighed, venskab og sorg – og om at være forkert i et samfund, hvor ingen taler om de døde.

Aima møder Fjeldets Moder

børnebog skrevet og illustreret af Bolatta Silis-Høegh

Bogen er en selvstændig fortsættelse til det første to bøger om den lille livfulde pige – fuld af fantasi. Denne gang har Aima aftalt med sin bedste veninde Mathilda at følges hjem fra skole.

Tupilak

Male- og fortællebog for børn om grønlandske tupilakker

Tupilak betyder oprindeligt en forfaders sjæl eller ånd. Åndemanere skabte i hemmelighed figurer af knogler og andre dele af dyr, og figurerne blev indviet og sendt afsted mod fjender med henblik på at slå dem ihjel. De udskårne figurer af ben, tand og sten, som vi kender i dag, er grønlandske kunstneres fortolkninger af tidligere tiders magiske væsener for at tilfredsstille europæernes nysgerrighed omkring fænomenet.

Vinterjagt

krimi af Nina von Staffeldt

Efterhånden som Grønland i stigende grad er en del af den globaliserede verden, får velorganiseret, international kriminalitet også lettere spil – og det er netop tilfældet i Vinterjagt, der sender Sika og hendes umage makker, journalisten Thormod Gislasson, ned i Nuuks underverden, hvor de kommer under vejr med indsmugling og salg af hård narkotika – og i kølvandet herpå hvidvask af penge, mord og menneskehandel.

Aaahm…

Aaahm… af Paninnguaq Møller

Salik. Qalipagaa eqqumiitsuliortorpalaanngikkaluarpoq, meerarpaluttumilli misigisimasani immikkoortiterlugit sanasimavai. Imminorsimasumik nassaarnini, inuk nivingasoq titartarsimavaa. Ataataminik unatagaasarnini, angutip kiinaa kamattoq sanasimavaa. Illooqqaminiillu atornerlugaasimanini. Usuk qiuutillu titartarsimallugit. Nalinginnaasuuvoq inuk inuusuttoq allanit nuannaartorineqartup, kusagisaasup inuttut aqqusaagai isigineqaratik pisinnaasaa isigineqartartoq.

Ullut arfineq-marluk (Syv dage)

Ullut arfineq-marluk (Syv dage) af Esaias Thorin

Tallimanngorneq. Eqiasukujuttumik itertarfiga kingoqqutilaarlugu makippunga, inuunera imaqanngilaq. Misigissutsikka højtaleritut nipeqarpata højtaleri nipeqanngilaq. Tallimanngorneq arfininngornermukarputit, ullumi tallimanngorneq allaanngilaq qernertumik qalipataq, qaqortunik qiperukkatut ittunik sinitalik. Tallimanngorneq sooq tungujortumik qaamasumik qalipassinnaanngilakkit?

Naalungiarsunnik katsorsaaneq

Spædbarnsterapi er en behandlingsmetode rettet mod tidlige traumer

Dolto siger: “Mennesket er et sprogligt væsen lige fra fødslen. Barnet er født med et sprogligt lystpotentiale, som vi kan støtte eller fornægte. Får lysten ikke næring gennem sproget indebærer det, at den i vakt tilstand, den altid aktive symbolske funktion, går i tomgang. Den savner kode og organiserer ikke noget sprog at kommunikere med (ibid.). Det kan være svært at tro, at et spædbarn er i stand til at forstå sproget, eftersom det endnu ikke kan producere specifikke lyde, som vi opfatter som ord, men hvis man er i situation med et spædbarn og forstår at tyde barnets mimik, så ser man, at barnet svarer på alt.”

Det smukkeste juletræ i verden

Julekalenderbog for hele familien af Juaaka Lyberth

Åh nej! Der er ikke kommet ét eneste juletræ med skibet til Uummannaq. Alle er kede af det. Måske kan Kunuk og nissen Lillepot redde julen … Men de skal passe på de små, sure trolde, der ikke kan lide jul og nisser og gør, hvad de kan, for at drille nisserne.

Tulluartoq 1-2

Tulluartoq 1-2 af Ole Brandt

I 1973 udkom Tulluartoq 1-2. Handlingsforløbet i de bøger strækker sig over en periode fra før Grønlands kolonisering til de første år af koloniseringen, altså første halvdel af 1700-tallet. Tulluartoq 1-2 er de to midterste ud af fire slægtsromaner. De andre bøger er Qooqa og Taseraq pingajuallu.

Skibet fra Isfjorden

krimi af Nina von Staffeldt

En voldsom brand i den nedlagte bygd Kangeq ud for Nuuk får en tragisk udgang, da Sika Haslunds gudfar, som er professor på Ilisimatusarfik, Grønlands Universitet, indebrænder. Kort efter bryder ukendte tyve ind på kirkekontoret i Ilulissat og stjæler og brænder gamle bøger og protokoller. Langt fra Grønland omkommer endnu en person under mystiske omstændigheder, og ved et tilfælde opdager Sika en forbindelse mellem de tre sager.

Qooqa

I 1971 udkom Qooqa, der beskriver tilværelsen i et fangersamfund i første halvdel af 1700-tallet. Qooqa er første bind af en slægtsroman-tetralogi. De andre bøger er Tulluartoq 1-2 og Taseraq pingajuallu.

Rum I Paasinninneq

paasinninneq I rum

Noveller, digte og essays af 10 unge, grønlandske forfatterspirer – om identitet, ulykkelig kærlighed, vold, hundeslædekørsel og meget mere.

Grønlandske planter – til krop og sjæl

plantebog af Kirsten Jespersen & Lissi Olsen

Mange af Grønlands planter og urter er lækre at bruge i madlavning og til teer – og en hel del har også lindrende og forebyggende virkninger for helbredet. Grønlandske planter er en guide til naturens medicinskab og spisekammer.

Aqipi – på ånderejse

børnebog af Naja Rosing-Asvid

Der er sult og nød på bopladsen. Isen ligger tungt, fangstdyrene er væk og to par har ikke kunnet få børn. Aqipi og åndemaneren må tage på rejse til åndernes verden. Aqipi – på ånderejse er den tredje og foreløbig sidste bog i Aqipi-serien.

AKAMALIK

sydgrønlandske sagnsamling redigeret af Malik Høegh

Sagnene om Akamalik, storfangeren, der fik et drømmesyn og blev omvendt til den kristne tro, er blevet genfortalt i Sydgrønland gennem generationer. Det er historier om mord og heltemod, om venskab, jagt, tro og etik.