børnebog skrevet og illustreret af Bolatta Silis-Høegh

Aima prøver at sove, men Mannas mave knurrer. ”Bare man kunne spise lidt havregryn med mælk og agurk og lidt søm,” hvisker Manna. Aima finder nogle søm, men lige da hun skal til at hælde mælk ned i havregrynsagurkesømmeskålen, kommer mor og spørger forbavset: ”Aima altså, hvad skal du med havregryn og søm midt om natten? Og agurk?”

bogen

I Aima schhh! er Aima stadig den samme glade pige, som vi kender fra Aima. Bogen er en selvstændig fortsættelse til den første bog om den lille livfulde pige – fuld af fantasi. Denne gang har Aima svært ved at falde i søvn, for hver nat, når hun er lagt i seng, kommer Mannarsi Pandetage Isbo Sodavagn Chokolarsen forbi og underholder Aima, så hun er dødtræt næste dag. Mor og far bliver irriterede og skælder Aima ud – selvom det jo egentlig er Mannas skyld.

Bolatta Silis-Høegh har endnu engang selv begået både tekst og illustrationer, denne gang i mere drømmeagtige farver, som understreger Aimas fantasiunives fra kanten af sengen. Collagerne af Aima, Manna og deres påfund er rockede modspil til de smukke, pastelfarvede akvareller.

 

forfatteren

Bolatta Silis-Høegh er en af Grønlands mest talentfulde unge kunstnere. Hun har skabt både tekst og illustrationer til Aima schhh! Bolatta er født i 1981 og opvokset i Qaqortoq i Sydgrønland. I 2006 blev hun uddannet fra Århus Kunstakademi og har siden medvirket på mange gruppe- og separatudstillinger i både Grønland og Danmark.

 

anmeldelser

Denne finurlige historie om Aima og hendes usynlige ven Manna er oplagt som godnatlæsning, for børn på 4-6 år. Er både for de børn, der kan sove og for de, der gerne vil “holde fest” efter puttetid
DBC lektørudtalelse

 

 

i samme serie

Aima