kunstnerportræt skrevet af Anne-Marie Gjedde Olsen

Det er karakteristisk for Anne-Birthe Hove, at hun er meget grundig med sin research og skal ud i mange hjørner under sit forarbejde til et nyt værk. Hendes kunst afspejler en sans for materialernes muligheder og en lyst til at fortælle historier. Hun er en kunstner i konstant bevægelse, der til stadighed udfordrer sig selv og søger nye udtryksmuligheder – og hun er ikke bange for at udfordre sit publikum med sine tankevækkende og bevægende kunstværker.

 

bogen

Kunsthistorikeren Anne-Marie Gjedde Olsen guider heri læseren gennem Anne-Birthe Hoves mere end 30-årige kunstneriske virke – en tur, som også ind imellem bliver en rejse gennem nutidens Grønland. I modsætning til mange andre grønlandske kunstnere lader Anne-Birthe Hove sig ikke kun inspirere af den storslåede natur – menneskets vækstbetingelser i den såkaldte civilisationsproces er et omdrejningspunkt for meget af hendes kunst. Hun er først og fremmest kendt som grafiker og har gennem de senere år tillige udført mange spændende udsmykninger af offentlige rum, som viser ganske andre facetter af hendes alsidige og anerkendte kunstneriske virke.
Bogen udkom i forbindelse med en retrospektiv udstilling af Anne-Birthe Hove i Katuaq, Grønlands Kulturhus, sommeren 2005. Den kan med sine mange flotte illustrationer og tekst på grønlandsk, dansk og engelsk sagtens nydes uden udstilling – som en lettere indføring i en af Grønlands dygtigste billedkunstnere.

 

anmeldelser

Den er ikke blot forsynet med en medlevende tekst. Bogen er også med til at synliggøre vigtige sider af det grønlandske kunstliv.
AG

Det er en god introduktion til denne spændende kunstner, der til stadighed er i udvikling, men som altid bevarer den grønlandske accent i sit kunstneriske sprog.
DBC, lektørudtalelse