børnebog af Naja Lund, illustreret af Arnannguaq Høegh

Det blev mere og mere mystisk. “Hej, jeg er jo lige her! Hvis du kigger ned, vil du se en superskøn fyr.” Jeg kiggede ned – og blev helt forskrækket. Der var en meget stor torsk! En storsmilende én med spidse tænder, der lyste i solen. Torsken havde kasket på og så ret selvglad ud.

bogen

Berthi er ude at fiske sammen med sine forældre. Hun blunder lidt, og pludselig kalder Sofus på hende. Sofus er en torsk med orange kasket, og han spørger, om Berthi har set Juulut. Juulut er nemlig forsvundet, netop som hele torskeflokken skal til at bryde op. Juulut finder tit på gale streger, men er også meget hjælpsom og derfor kan alle godt lide ham. Da han bliver fundet, har han store samvittighedskvaler over at have svigtet – så han skal overbevises om, at de virkelig alle sammen elsker ham alligevel!

 

forfatteren og illustratoren

Naja Lund har efterhånden skrevet flere børnebøger. Hun spænder over finurlige til mere alvorlige fortællinger for børn, og har blandt andet vundet konkurrencen Nye børnebøger på færøsk, grønlandsk og samisk med børnebogen Frikvarter.

Illustrationerne er skabt af den anerkendte grønlandske billedkunstner Arnannguaq Høegh. Hun har i en årrække været leder af Kunstskolen i Nuuk, og har desuden udstillet i både ind- og udlandt. Illustrationerne i Min ven Sofus er skabt i fotocollageteknik. De transparente, nærmest 3D-agtige, collager understreger det drømmeagtige i fortællingen.

 

af samme forfatter

Frikvarter