fotobog af Carsten Egevang

 

Hvalrossen på Sandøen viser generelt ingen frygt for mennesker. Hvis man kommer for tæt på dyrene, vågner de fra deres søvn, åbner næsteborene og kigger én an – for så at lægge sig til at sove igen.

bogen

Fra de fjerneste egne i Grønland til de mest besøgte har Carsten Egevang samlet unikke billeder af landets dyreliv og befolkning. Gennem billederne er vi med helt tæt på fugle og pattedyr i skildringen af deres tilpasning til det barske arktiske miljø. Vi er med på isbjørnefangerens hundeslæde, med bag kikkertsigtet på sælfangst og med i jollen efter hellefisk, alt sammen med den fantastiske grønlandske natur som baggrundsscene. Fotografierne er kommenteret af Carsten selv og udgør en blanding af biologiske og geografiske oplysninger og personlige oplevelser. Teksten er let og passer godt til det store coffee table-format, hvor fotografierne er i fokus og virkelig får plads til at gøre indtryk på læseren.

forfatteren

Carsten Egevang er uddannet biolog med en ph.d. i Arktisk biologi. Han er ansat ved Grønlands Naturinstitut og har boet i Nuuk 2002-2008. Fotograferingen startede med at være et redskab til dokumentation i hans arbejde, men udviklede sig og blev til en passion – en passion, der har bibragt ham mange priser. Således vandt han i 2009 i kategorien “Wild Places” i den prestigefyldte konkurrence “BBC’s Wildlife Photographer of the Year,” blev i 2011 udnævnt som Årets danske naturfotograf, modtog i 2012 Grønlands Selvstyres ”Miljø- og Naturpris” og vandt Global Arctic Awards fotokonkurrence 2013. Et liv på kanten er hans anden fotobog. Læs mere på carstenegevang.com

 

anmeldelser

Det er sjældent, at kombinationen af fotos og tekst er så vellykket, som i denne nye bog.
Nordjyske Stiftstidende

De arktiske dyrs store sejhed og skønhed er der rig lejlighed til at nyde i Carsten Egevangs fotobog.
Weekendavisen

Det aktuelle værk former sig som en højsang til både Grønlands overdådige natur og landets mennesker.
Jyllands-Posten

GRØNLAND – Dyrenes og Menneskenes Land præsenterer fotos af Grønlands dyreliv og lokalbefolkning, som det aldrig tidligere er vist.
Suluk, Air Greenlands magasin

af samme forfatter

Life at the edge / Et liv på kanten / Killingani inuuneq