fotobog af Carsten Egevang

 

Nu befinder byen sig midt i forandringens og brydningens tid. Globaliseringen har nået den lille by. Det åbner op for nye behov og muligheder. Side om side kører snescootere og hundeslæder, moderne livsførelse og traditionel fangerkultur blandes. […] I dette spænd formår Carsten Egevang, på magisk vis, at tage os med ind i de barske, rå og storladne landskaber og lader os opleve det nære samspil mellem natur og mennesker – på kanten af det mulige.

Asii Chemnitz Narup i bogens forord

bogen

Et liv på kanten tager os på en fotografisk rejse til Østgrønland, nærmere bestemt Ittoqqortoormiit (Scoresbysund). Her er der 800 km til den nærmeste by. Mod nordvest hæver indlandsisen sig. Mod øst er havet. I dette øde har Carsten Egevang taget de mange fotos, som dokumenterer både den barske natur og de mennesker, som bor her. Fotografierne er sort/hvide, rå og umiddelbare. De er taget på hans fem rejser til Scoresbysund i perioden 2003-2012. Et liv på kanten er delt op i tre afsnit: BYEN beskriver kolonien
Scoresbysunds etablering i 1925 og udvikling frem til i dag. OMGIVELSERNE
beskriver den omgivende natur og det arktiske dyreliv i området. FANGSTEN beskriver traditionel fangst som den tager sig ud i dagens Grønland. Selvom teksten er fyldt med spændende beskrivelser af Carsten Egevangs egne oplevelser, er det dog billederne, der er lagt mest vægt på – og de får lov at tale for sig selv.

forfatteren

Carsten Egevang er uddannet biolog med en ph.d. i Arktisk biologi. Han er ansat ved Grønlands Naturinstitut og har boet i Nuuk 2002-2008. Fotograferingen startede md at være et redskab til dokumentation i hans arbejde, men udviklede sig og blev til en passion – en passion, der har bibragt ham mange priser. Således vandt han i 2009 i kategorien “Wild Places” i den prestigefyldte konkurrence “BBC’s Wildlife Photographer of the Year,” blev i 2011 udnævnt som Årets danske naturfotograf, modtog i 2012 Grønlands Selvstyres ”Miljø- og Naturpris” og vandt Global Arctic Awards fotokonkurrence 2013. Life at the Edge er hans anden fotobog. Læs mere på www.carstenegevang.com

 

anmeldelser

Life at the Edge / Et liv på kanten dokumenterer menneskers hverdagsliv i et forunderligt samfund med 800 kilometer til nærmeste nabo. Vi er med på hundeslædeture. Vi er til skakturnering med byens børn. Vi er med, når hundene fodres. Vi er på fangst og kan ligefrem føle, hvordan hænder og fødder bliver til isklodser i den bidende kulde.
Weekendavisen

Nyt mesterværk fra Egevang.
Sermitsiaq.gl

Få bøger og få forfattere formår at indfange den mystik, glæde og fascination, som Grønland kan give en. Men Carsten Egevang og Life at the Edge formår det.
Arktiske Anmeldelser

 

af samme forfatter

Grønland – Dyrenes og menneskenes land