kogebog af Tupaarnaq Rosing Olsen, illustreret af Nina Spore Kreuzmann

 

Her i Grønland har vi friske råvarer af den fineste kvalitet, og det skal vi udnytte. Fordi vi stort set kan købe alt i dag, har vi en tendens til at glemme, at vi har så mange muligheder med vore egne dyr, fugle, fisk og planter.

Fra Tupaarnaq Rosing Olsens forord

bogen

Kogebogen er for alle, der ønsker at lave mad med grønlandske råvarer. Tupaarnaq Rosing Olsen har indsamlet næsten 100 opskrifter med både lam, rensdyr, fisk, svampe, bær m.m. og videregiver heri sin kærlighed for både det traditionelle og det eksperimenterende grønlandske køkken. Opskrifterne er delt op efter hovedingrediens, og hvert afsnit indledes med en introduktion til denne ingrediens samt nyttige tips. Bogen er illustreret med smukke, detaljerede tegninger i farveblyant af Nina Spore Kreutzmann – ikke af de færdige retter, men af råvarerne inden tilberedning. Takanna udkom første gang på forlaget Atuakkiorfik i 2001.

forfatteren

Tupaarnaq Rosing Olsen er uddannet lærer og exam.art fra Ilisimatusarfik i grønlandsk kultur, historie, sprog og litteratur. Har arbejdet de sidste 20 år indenfor grønlandske medier, blandt andet som programsekretær i KNR, Grønlands Radio, forlagsredaktør i Atuakkkiortfik, redaktør i Tusagassiivik og informationsmedarbejder i AirGreenland. Er nu selvstændig og har udgivet flere bøger. Se også www.tupaarnaq.gl