kogebog af Michael Rosing

redaktion og oversættelse til grønlandsk: Tupaarnaq Rosing Olsen

 

”Kan du undvære et stykke rensdyrkød?”
De fleste af os har sikkert fået det spørgsmål stillet eller har selv stillet det mange gange. For mange er rensdyrkød lig med festmad. Hvis man skal have noget godt kød, skal det gerne være rensdyr. Og de fleste er villige til at give væk af deres rigelige fangst. Alternativet er at indrømme, at man ikke har fanget så mange dyr, og hvem har lyst til det?

bogen

En inkarneret rensdyrjæger beretter om egne jagterfaringer og giver gode råd om jagten og behandlingen af det nedlagte dyr. Der er et helt afsnit med udførlig vejledning i partering.
Michael Rosing sætter en ære i at udnytte alle dele af rensdyret og har i mange år eksperimenteret med at lave lækre og utraditionelle retter af rensdyrkød. I denne bog får vi hans bedste opskrifter. Her kan selv inkarnerede jægere og kokke finde nye tips og ny inspiration.
Tuttu qaqqamiit qanermut / Rensdyr fra fjeld til fad var blandt finalisterne i den internationale kogebogskonkurrence Gourmand Award i 2013.

forfatteren

Michael Rosing er født 1968 i Aasiaat. Han er universitetsuddannet i USA i biologi, matematik og statistik. Han har arbejdet i en årrække på Grønlands Naturinstitut i Nuuk og er nu selvstændig charterbådsoperatør og medlem af Inatsisartut/Landstinget.