samtalebog af Amalia Lynge Pedersen, illustreret af Christian Fleischer Rex

oversat titel: Når mor og far drikker

bogen

Anaana ataata aalakooraangata handler om et søskendepar, Malik og Ulorna, der bor sammen med deres forældre i et rækkehus i en by et sted på kysten. Deres forældre drikker, og det er ubehageligt for Malik og Ulorna. Gennem bogens enkle, men virkelighedsnære fortælling kan børnene genkende de svære følelser og den sociale isolation, som de deler med mange andre børn i alkoholiserede familier. Bogen henvender sig derfor til alle børn, der har voksnes alkoholproblemer inde på livet.
Bogen indgår i en serie af samtalebøger om alvorlige, tabubelagte og svære emner. Den henvender sig til grønlandske børn i alderen 5-10 år. Bogen er baseret på den danske bog Når mor og far drikker af Anna Rosenbeck og Inger Thorman. Bearbejdet og omskrevet på grønlandsk af Amalia Lynge Pedersen og illustreret på ny af Christian Fleischer Rex.

forfatteren

Amalia Lynge Pedersen er uddannet cand. psych. fra Aarhus Universitet. Hun har som psykolog arbejdet med børn, unge og familier, og har mange års erfaring med grønlandske børns trivsel. Ideen med at lave de grønlandsksprogede samtalebøger opstod, da hun læste Når mor og far drikker skrevet af psykologerne Anna Rosenbeck og Inger Thormann. Ønsket om at bidrage til at skabe grønlandsksprogede samtalebøger om tanker og følelser og om tabubelagte emner har været essentielt for forfatteren. I samarbejde med Departementet for Familier har hun udgivet fem samtalebøger for børn. Anaana ataata aalakooraangata er den første i serien.

i samme serie

Anaana qasusoorpoq
Suluup aataava toqummat
Anaana ataatalu annersaagaangata
Ataata isertitsivimmiippoq