samtalebog af Amalia Lynge Pedersen, illustreret af Christian Fleischer Rex

Oversat titel: Far sidder i anstalten

 

bogen

Sofus bor alene med sin lillebror, storesøster og mor. Mor arbejder i kommunen og er tit træt når hun kommer hjem, fordi hun skal arbejde så meget efter far rejste. Sofus savner sin far, som er taget til Nalunaq for at grave efter guld, men Sofus kan ikke forstå hvorfor far ikke sender guld hjem? En dag konfronteres han med, at hans far er i anstalten og så begynder forvirringen om, hvad der er rigtigt og forkert. Bogen lægger op til samtale om hvide løgne, svigt, følelser af skyld og skam og besøg i anstalten m.m.
Ataata isertitsivimmiippoq indgår i en serie af samtalebøger om alvorlige, tabubelagte og svære emner. Den henvender sig til grønlandske børn i alderen 5-7 år.

 

forfatteren

Amalia Lynge Pedersen er uddannet cand. psych. Hun har arbejdet med børn, unge og familier og har mange års erfaring med grønlandske børns trivsel. Ideen med de grønlandsksprogede samtalebøger opstod, da hun læste Når mor og far drikker af de danske psykologer Anna Rosenbeck og Inger Thormann. Ønsket om at bidrage til at skabe grønlandsksprogede samtalebøger om tanker, følelser og om tabubelagte emner har været essentielt for forfatteren. I samarbejde med milik publishing og Departementet for Familier har hun foreløbig udgivet fem samtalebøger for børn.

 

i samme serie

Anaana qasusoorpoq
Anaana ataatalu aalakooraangata
Anaana ataatalu annersaagaangata
Suluup aataava toqummat