billedbog af Bolatta Silis-Høegh

 

Men naboens hund vil ikke lege med hende mere, den kan nemlig ikke lide neglelak. Aima savner naboens hund. Aima vil måske have en hundeneglesalon, når hun bliver stor. Så kan hun pynte alle slædehundene i Nordgrønland – og mors og mosters og måske også onkels negle.

bogen

Aima skal i skole til sommer, og allerede inden da har hun mange gode ideer til hvad hun skal være, når hun bliver stor. Hun overvejer både at blive bager, fodboldspiller, passe byens kiosk eller få en hundeneglesalon i Nordgrønland. Fantasien er der bestemt ikke noget i vejen med, når Aima må dykke ned under oldemors kaffebord for at undgå røgtågerne eller leger vildt i stuen med sin hund Puisi Lund, som er usynlig for alle andre end hende selv.
Aima kan også godt blive vred. En dag flytter hun ud i en snehule i haven, men finder ud af, at det er både koldt og kedeligt, så er det alligevel sjovere at hjælpe til med at lave mad.
I 12 episoder over hver sit opslag får vi indblik i, hvordan verden – en lille by i Sydgrønland – ser ud fra Aimas point of view.

forfatteren

Bolatta Silis-Høegh er en af Grønlands mest talentfulde unge kunstnere. Hun har skabt både tekst og illustrationer til Aima, som er hendes debutbog. Hun er født i 1981 og opvokset i Qaqortoq i Sydgrønland. I 2006 blev hun uddannet fra Århus Kunstakademi og har siden medvirket på mange gruppe- og separatudstillinger i både Grønland og Danmark. I Aima er der knald på farverne og skæve vinkler, når Bolatta Silis-Høegh udfordrer den traditionelle børnebog i sine collageagtige illustrationer.

anmeldelser

Flot og livsglad billedbog om en grønlandsk pige, hendes barndom og hendes tanker om hvad hun vil være, når hun bliver stor.
Dansk Biblioteks Center materialevurdering

Bogen er velegnet som højtlæsning for børn, som snart skal eller lige er begyndt i skolen, men kan også bruges af børn, som har lært at læse. Ikke mindst på grund af det letlæselige og mundrette sprog og de fine, farverige og indbydende collage-agtige illustrationer.
Skolebiblioteket

Til børnene kan bogen ”Aima” af den grønlandske forfatter Bolatta Silis-Høegh anbefales. Rent grafisk en perle, men også historien kan bære. 
www.innovationlab.dk

Bogen er en sød og lidt skør børnebog, som forhåbentligt vil vække lykke, når børn i både Danmark og Grønland sidder på skødet og får læst højt.
Arktiske anmeldelser

 

i samme serie

Aima schhh!