Aima møder Fjeldets Moder

børnebog skrevet og illustreret af Bolatta Silis-Høegh

Bogen er en selvstændig fortsættelse til det første to bøger om den lille livfulde pige – fuld af fantasi. Denne gang har Aima aftalt med sin bedste veninde Mathilda at følges hjem fra skole.

Tupilak

Male- og fortællebog for børn om grønlandske tupilakker

Tupilak betyder oprindeligt en forfaders sjæl eller ånd. Åndemanere skabte i hemmelighed figurer af knogler og andre dele af dyr, og figurerne blev indviet og sendt afsted mod fjender med henblik på at slå dem ihjel. De udskårne figurer af ben, tand og sten, som vi kender i dag, er grønlandske kunstneres fortolkninger af tidligere tiders magiske væsener for at tilfredsstille europæernes nysgerrighed omkring fænomenet.

Det smukkeste juletræ i verden

Julekalenderbog for hele familien af Juaaka Lyberth

Åh nej! Der er ikke kommet ét eneste juletræ med skibet til Uummannaq. Alle er kede af det. Måske kan Kunuk og nissen Lillepot redde julen … Men de skal passe på de små, sure trolde, der ikke kan lide jul og nisser og gør, hvad de kan, for at drille nisserne.

Aqipi – på ånderejse

børnebog af Naja Rosing-Asvid

Der er sult og nød på bopladsen. Isen ligger tungt, fangstdyrene er væk og to par har ikke kunnet få børn. Aqipi og åndemaneren må tage på rejse til åndernes verden. Aqipi – på ånderejse er den tredje og foreløbig sidste bog i Aqipi-serien.

Ataqqinartuaraq

filosofisk børne- og voksenbog af Antoine de Saint-Exupéry

En pilot nødlander i ørkenen, hvor han møder den lille prins, der kommer fra sin helt egen planet, asteroide B612. Han er kommet til jorden på sin rejse til alverdens planeter for at finde hjælp til at redde det dyrebareste, han kender, sin rose.

Kammagiitta! Vil du være min ven?

pegebog for de mindste af Maja-Lisa Kehlet

En sød og sjov lille bog om venskab. Bogen er uden tekst, så både børn og voksne med deres fantasi kan lave egne historier til billederne.

1-2-3

pegebog for de mindste af Maja-Lisa Kehlet

En fin, lille bog, hvor man ud fra billederne kan lære at tælle til ti. Uden tekst.

Nipilersorta!

synge- og spillebog af Naja Rosing-Asvid

Denne nyskabende synge- og spillebog Nipilersorta! af Naja Rosing-Asvid er meget mere end en bog. Den er et pædagogisk legetøj, der giver børnene en fantastisk oplevelse af at kunne spille enkle melodier – helt selv!

Månemanden og andre fortællinger fra Grønland

myter og sagn genfortalt for børn og voksne af Gunvor Bjerre, illustreret af Miki Jacobsen

I de gamle grønlandske sagn og myter møder man dyr, der kan tale og tænke og som nogle gange forklæder sig som mennesker, mænd, som sejler jorden rundt i kajak for at vende tilbage fra dødsriget og kvinder så store som kæmper. Det gør man også i denne bog.

Kaassassuk

grønlandsk sagn for børn genfortalt af Tupaarnaq Rosing Olsen. Illustreret af Miki Jacobsen

Den forældreløse Kaassassuk bliver drillet af alle, indtil han en dag møder Kraftens Herre og får overmenneskelige kræfter af. Herefter viser han sin styrke og tager en grusom hævn.

Besøg hos Havets Moder

grønlandsk sagn genfortalt for børn af Mâliâraq Vebæk. Illustreret af Aka Høegh

Der er ikke flere fangstdyr, og menneskene begynder at sulte. Et gammelt ægtepar, der har været åndemanere, bliver bedt om at tage ned og besøge Havets Moder for at finde ud af, hvorfor dyrene er forsvundet. Men det er en farlig rejse…

Hvalen og ørnen og de to små piger

grønlandsk sagn genfortalt for børn af Tupaarnaq Rosing Olsen. Illustreret af Miki Jacobsen

To små piger leger far, mor og børn på stranden. Men legen bliver til alvor, og de to piger bliver bortført. De skal igennem mange dramatiske oplevelser, før de bliver reddet.

Anngannguujuk – drengen som blev bortført

grønlandsk sagn genfortalt for børn af H.C. Petersen, illustreret af Kistat Lund

En fortælling fra Grønland i gamle dage. Drengen Anngannguujuk leger alene i husgangen. Men en dag er han væk. Han er blevet kidnappet af indlandsboerne. Hans far og en åndemaner drager afsted for at redde ham.

Uangaana / Min bog

en dobbeltsproget udgave af ‘barnets bog’

I Uangaana/Min bog kan man skrive oplysninger om fødselsvægt, navneovervejelser, det første ord og meget mere samt indsætte sine egne fotos og tegninger.

Ataata isertitsivimmiippoq

samtalebog af Amalia Lynge Pedersen, illustreret af Christian Fleischer Rex

Sofus savner sin far, som er taget til Nalunaq for at grave efter guld, men Sofus kan ikke forstå hvorfor far ikke sender guld hjem? En dag konfronteres han med, at hans far er i anstalten og så begynder forvirringen om, hvad der er rigtigt og forkert. Bogen indgår i en serie af samtalebøger om alvorlige, tabubelagte og svære emner.

Aqipi – til sommerfest

børnebog af Naja Rosing-Asvid

Aqipi synes, det er spændende at opleve alle de ting, der foregår på sommerbopladsen, så han flyver rundt og kigger sig omkring. Gennem Aqipis oplevelser får vi et indblik i gamle, grønlandske ritualer, madkultur, fortælletradition med mere.

Aima schhh!

børnebog skrevet og illustreret af Bolatta Silis-Høegh

Bogen er en selvstændig fortsættelse til den første bog om den lille livfulde pige – fuld af fantasi. Denne gang har Aima svært ved at falde i søvn for pludselig får hun en usynlig ven.

Qalipatassat / Malebog

malebog illustreret af Paarma Olsvig Brandt og Sebastian Reiding

Sjov og utraditionel malebog for de yngste med ord på grønlandsk og dansk.