Kujalleq

fotobog om Sydgrønland af Ole G. Jensen

Kujalleq betyder syd og er også navnet på Grønlands sydligste kommune, som består af byerne Nanortalik, Qaqortoq og Narsaq samt et stort antal bygder og fåreholdersteder. Ole G. Jensen videregiver i denne smukke, nye fotobog sin kærlighed til Grønlands frodigste kommune.

2040

novellesamling af unge, grønlandske forfatterdebutanter

Bliver Grønland en rig olienation? Uddybes skellet mellem rig og fattig? Er landet i fare for at ende som et diktatur? Allatta! 2040 er 10 unge, grønlandske forfatteres forestillinger om, hvordan Grønland (og andre dele af Verden) ser ud i år 2040.

De Dødes Fjord

spændingsroman af Hans Jakob Helms

Den unge ingeniørstuderende fra Qaanaaq, Masaana Kivioq, bliver brutalt myrdet i Nairobi, og det danske udenrigsministeriums nye medarbejder, Oskar K. Sonne, bliver sendt ned for at eskortere liget til Grønland.

Ataata isertitsivimmiippoq

samtalebog af Amalia Lynge Pedersen, illustreret af Christian Fleischer Rex

Sofus savner sin far, som er taget til Nalunaq for at grave efter guld, men Sofus kan ikke forstå hvorfor far ikke sender guld hjem? En dag konfronteres han med, at hans far er i anstalten og så begynder forvirringen om, hvad der er rigtigt og forkert. Bogen indgår i en serie af samtalebøger om alvorlige, tabubelagte og svære emner.

HOMO sapienne

roman af Niviaq Korneliussen

HOMO sapienne er en coming-out story med fem grønlandske hovedpersoner – tre homoseksuelle, en biseksuel og en transseksuel – men først og fremmest er det en roman om kærlighed, om seksualitet, om ungdom og om at finde sig selv.

Aima schhh!

børnebog skrevet og illustreret af Bolatta Silis-Høegh

Bogen er en selvstændig fortsættelse til den første bog om den lille livfulde pige – fuld af fantasi. Denne gang har Aima svært ved at falde i søvn for pludselig får hun en usynlig ven.

… fordi vi lever

om homoseksuelle i Grønland af Hjalmar Dahl

Hjalmar Dahl har interviewet elleve grønlandske homoseksuelle, hvilket er blevet til ni ærlige, åbne og meget personlige livshistorier. I … fordi vi lever fortælles på godt og ondt om at være homoseksuel i Grønland.

Godt i vej

roman af Juaaka Lyberth

Året er 1969. Paul Erik vender tilbage til kost- og realskolen i Nuuk efter sommerferien hjemme i Uummannaq. Selv om han skal langt væk hjemmefra, glæder han sig til den særlige verden kollegiet udgør for alle de unge, der kommer fra hele Grønland. Det lange hår, de farvede, stribede bukser, Bee Gees og The Eskimoes og de unges egne musikudfoldelser.

Erinarsuutikka

grønlandsk børnesangbog, redigeret af Tupaarnaq Rosing Olsen. Med noder af Jim Milne og illustrationer af Ivalu Risager

Genudgivelse af en sangbogsklassiker, med alle de bedste og mest kendte grønlandske børnesange. Indeholder over 100 sange at øve sig på og være fælles om både til hverdag og fest. Sangene står i alfabetisk rækkefølge inden for de fem afsnit, bogen er opdelt i.

Takanna – go’ mad af grønlandske råvarer

kogebog af Tupaarnaq Rosing Olsen, illustreret af Nina Spore Kreuzmann

Kogebogen er for alle, der ønsker at lave mad med grønlandske råvarer. Tupaarnaq Rosing Olsen har indsamlet næsten 100 opskrifter med både lam, rensdyr, fisk, svampe, bær m.m. og videregiver heri sin kærlighed for både det traditionelle og det eksperimenterende grønlandske køkken.

Tuttu qaqqamiit qanermut / Rensdyr fra fjeld til fad

kogebog af Michael Rosing

En inkarneret rensdyrjæger beretter om egne jagterfaringer og giver gode råd om jagten og behandlingen af det nedlagte dyr. Michael Rosing sætter en ære i at udnytte alle dele af rensdyret og har i mange år eksperimenteret med at lave lækre og utraditionelle retter af rensdyrkød.

Hvis du fløjter efter nordlyset

roman af Hans Jakob Helms

Vi befinder os i Arktis i begyndelsen af 1980’erne. Grønland har fornylig fået hjemmestyre, og også andre steder i den arktiske verden gryer en politisk frigørelsestrang, samtidig med at de første store oliefund finder sted.

For flid og god opførsel

erindringsbog af Helene Thiesen

Helene glemmer sit modersmål i løbet af halvandet års skoleophold i Danmark. Gensynet med familien bliver traumatiserende for hende; hendes egen mor forstår hende ikke. En autentisk gengivelse af det danske kolonieksperiment.

Sume

erindringsbog om bandet Sume af Per Berthelsen

Per Berthelsens veloplagte førstehåndsberetning om Sumes historie. Bogen er rigt illustreret med fotos og udklip fra scrapbogen.

Aima

billedbog af Bolatta Silis-Høegh

Aima skal i skole til sommer, og allerede inden da har hun mange gode ideer til hvad hun skal være, når hun bliver stor: bager, fodboldspiller, kioskejer, bærplukker og meget mere…

Glimt af Grønlands kultur

bog om Grønlands traditionelle kultur af Ole G. Jensen

Bogen til turister og andre interesserede, der gerne vil have en kortfattet introduktion til Grønlands fascinerende kulturtraditioner.