Naalungiarsunnik katsorsaaneq

Spædbarnsterapi er en behandlingsmetode rettet mod tidlige traumer

Dolto siger: “Mennesket er et sprogligt væsen lige fra fødslen. Barnet er født med et sprogligt lystpotentiale, som vi kan støtte eller fornægte. Får lysten ikke næring gennem sproget indebærer det, at den i vakt tilstand, den altid aktive symbolske funktion, går i tomgang. Den savner kode og organiserer ikke noget sprog at kommunikere med (ibid.). Det kan være svært at tro, at et spædbarn er i stand til at forstå sproget, eftersom det endnu ikke kan producere specifikke lyde, som vi opfatter som ord, men hvis man er i situation med et spædbarn og forstår at tyde barnets mimik, så ser man, at barnet svarer på alt.”

Det smukkeste juletræ i verden

Julekalenderbog for hele familien af Juaaka Lyberth

Åh nej! Der er ikke kommet ét eneste juletræ med skibet til Uummannaq. Alle er kede af det. Måske kan Kunuk og nissen Lillepot redde julen … Men de skal passe på de små, sure trolde, der ikke kan lide jul og nisser og gør, hvad de kan, for at drille nisserne.

Tulluartoq 1-2

Tulluartoq 1-2 af Ole Brandt

I 1973 udkom Tulluartoq 1-2. Handlingsforløbet i de bøger strækker sig over en periode fra før Grønlands kolonisering til de første år af koloniseringen, altså første halvdel af 1700-tallet. Tulluartoq 1-2 er de to midterste ud af fire slægtsromaner. De andre bøger er Qooqa og Taseraq pingajuallu.

Skibet fra Isfjorden

krimi af Nina von Staffeldt

En voldsom brand i den nedlagte bygd Kangeq ud for Nuuk får en tragisk udgang, da Sika Haslunds gudfar, som er professor på Ilisimatusarfik, Grønlands Universitet, indebrænder. Kort efter bryder ukendte tyve ind på kirkekontoret i Ilulissat og stjæler og brænder gamle bøger og protokoller. Langt fra Grønland omkommer endnu en person under mystiske omstændigheder, og ved et tilfælde opdager Sika en forbindelse mellem de tre sager.

Qooqa

I 1971 udkom Qooqa, der beskriver tilværelsen i et fangersamfund i første halvdel af 1700-tallet. Qooqa er første bind af en slægtsroman-tetralogi. De andre bøger er Tulluartoq 1-2 og Taseraq pingajuallu.

Rum I Paasinninneq

paasinninneq I rum

Noveller, digte og essays af 10 unge, grønlandske forfatterspirer – om identitet, ulykkelig kærlighed, vold, hundeslædekørsel og meget mere.

Grønlandske planter – til krop og sjæl

plantebog af Kirsten Jespersen & Lissi Olsen

Mange af Grønlands planter og urter er lækre at bruge i madlavning og til teer – og en hel del har også lindrende og forebyggende virkninger for helbredet. Grønlandske planter er en guide til naturens medicinskab og spisekammer.

Aqipi – på ånderejse

børnebog af Naja Rosing-Asvid

Der er sult og nød på bopladsen. Isen ligger tungt, fangstdyrene er væk og to par har ikke kunnet få børn. Aqipi og åndemaneren må tage på rejse til åndernes verden. Aqipi – på ånderejse er den tredje og foreløbig sidste bog i Aqipi-serien.

AKAMALIK

sydgrønlandske sagnsamling redigeret af Malik Høegh

Sagnene om Akamalik, storfangeren, der fik et drømmesyn og blev omvendt til den kristne tro, er blevet genfortalt i Sydgrønland gennem generationer. Det er historier om mord og heltemod, om venskab, jagt, tro og etik.

Bag en mur af is

fotobog fra Ilimanaq af Henrik Saxgren

Henrik Saxgren, en af Danmarks mest anerkendte fotografer, har skabt et portræt af Ilimanaq og livet i den lille bygd, der som mange andre er truet af fraflytning.

Ataqqinartuaraq

filosofisk børne- og voksenbog af Antoine de Saint-Exupéry

En pilot nødlander i ørkenen, hvor han møder den lille prins, der kommer fra sin helt egen planet, asteroide B612. Han er kommet til jorden på sin rejse til alverdens planeter for at finde hjælp til at redde det dyrebareste, han kender, sin rose.

Den Sorte Engel

krimi af Nina von Staffeldt

En mand findes myrdet på en drivende fiskekutter ud for Uummannaq. I lasten finder politiet et stort antal isbjørneskind foruden narhval- og hvalrostænder. Er der tale om ulovlig fangst og smugling?

Kammagiitta! Vil du være min ven?

pegebog for de mindste af Maja-Lisa Kehlet

En sød og sjov lille bog om venskab. Bogen er uden tekst, så både børn og voksne med deres fantasi kan lave egne historier til billederne.

1-2-3

pegebog for de mindste af Maja-Lisa Kehlet

En fin, lille bog, hvor man ud fra billederne kan lære at tælle til ti. Uden tekst.

Puisip amianik mersorneq / Sy i sælskind

håndarbejdsbog af Inge-Lise Lynge

Bogen indeholder teknikker til at sy i sælskin, trin-for-trin vejledninger, smukke produktbilleder og et mønsterark, så man selv kan sy tasker, hjemmesko, tehætter, luffer, nisser og meget mere.

Hun står i nordenvind

novellesamling af Nina Kreutzmann Jørgensen

Novellerne er nedslag i moderne, nordiske kvinders liv. Det handler om hverdagens trivialitet og overflade, om spiseforstyrrelser, tab af barndom og selvværdsproblemer. Men det handler også om erkendelser, drømme og håb.