Naalungiarsunnik katsorsaaneq

Spædbarnsterapi er en behandlingsmetode rettet mod tidlige traumer

Dolto siger: “Mennesket er et sprogligt væsen lige fra fødslen. Barnet er født med et sprogligt lystpotentiale, som vi kan støtte eller fornægte. Får lysten ikke næring gennem sproget indebærer det, at den i vakt tilstand, den altid aktive symbolske funktion, går i tomgang. Den savner kode og organiserer ikke noget sprog at kommunikere med (ibid.). Det kan være svært at tro, at et spædbarn er i stand til at forstå sproget, eftersom det endnu ikke kan producere specifikke lyde, som vi opfatter som ord, men hvis man er i situation med et spædbarn og forstår at tyde barnets mimik, så ser man, at barnet svarer på alt.”

Tulluartoq 1-2

Tulluartoq 1-2 af Ole Brandt

I 1973 udkom Tulluartoq 1-2. Handlingsforløbet i de bøger strækker sig over en periode fra før Grønlands kolonisering til de første år af koloniseringen, altså første halvdel af 1700-tallet. Tulluartoq 1-2 er de to midterste ud af fire slægtsromaner. De andre bøger er Qooqa og Taseraq pingajuallu.

Skibet fra Isfjorden

krimi af Nina von Staffeldt

En voldsom brand i den nedlagte bygd Kangeq ud for Nuuk får en tragisk udgang, da Sika Haslunds gudfar, som er professor på Ilisimatusarfik, Grønlands Universitet, indebrænder. Kort efter bryder ukendte tyve ind på kirkekontoret i Ilulissat og stjæler og brænder gamle bøger og protokoller. Langt fra Grønland omkommer endnu en person under mystiske omstændigheder, og ved et tilfælde opdager Sika en forbindelse mellem de tre sager.

Qooqa

I 1971 udkom Qooqa, der beskriver tilværelsen i et fangersamfund i første halvdel af 1700-tallet. Qooqa er første bind af en slægtsroman-tetralogi. De andre bøger er Tulluartoq 1-2 og Taseraq pingajuallu.

Rum I Paasinninneq

paasinninneq I rum

Noveller, digte og essays af 10 unge, grønlandske forfatterspirer – om identitet, ulykkelig kærlighed, vold, hundeslædekørsel og meget mere.

Grønlandske planter – til krop og sjæl

plantebog af Kirsten Jespersen & Lissi Olsen

Mange af Grønlands planter og urter er lækre at bruge i madlavning og til teer – og en hel del har også lindrende og forebyggende virkninger for helbredet. Grønlandske planter er en guide til naturens medicinskab og spisekammer.

AKAMALIK

sydgrønlandske sagnsamling redigeret af Malik Høegh

Sagnene om Akamalik, storfangeren, der fik et drømmesyn og blev omvendt til den kristne tro, er blevet genfortalt i Sydgrønland gennem generationer. Det er historier om mord og heltemod, om venskab, jagt, tro og etik.

Bag en mur af is

fotobog fra Ilimanaq af Henrik Saxgren

Henrik Saxgren, en af Danmarks mest anerkendte fotografer, har skabt et portræt af Ilimanaq og livet i den lille bygd, der som mange andre er truet af fraflytning.

Ataqqinartuaraq

filosofisk børne- og voksenbog af Antoine de Saint-Exupéry

En pilot nødlander i ørkenen, hvor han møder den lille prins, der kommer fra sin helt egen planet, asteroide B612. Han er kommet til jorden på sin rejse til alverdens planeter for at finde hjælp til at redde det dyrebareste, han kender, sin rose.

Den Sorte Engel

krimi af Nina von Staffeldt

En mand findes myrdet på en drivende fiskekutter ud for Uummannaq. I lasten finder politiet et stort antal isbjørneskind foruden narhval- og hvalrostænder. Er der tale om ulovlig fangst og smugling?

Puisip amianik mersorneq / Sy i sælskind

håndarbejdsbog af Inge-Lise Lynge

Bogen indeholder teknikker til at sy i sælskin, trin-for-trin vejledninger, smukke produktbilleder og et mønsterark, så man selv kan sy tasker, hjemmesko, tehætter, luffer, nisser og meget mere.

Hun står i nordenvind

novellesamling af Nina Kreutzmann Jørgensen

Novellerne er nedslag i moderne, nordiske kvinders liv. Det handler om hverdagens trivialitet og overflade, om spiseforstyrrelser, tab af barndom og selvværdsproblemer. Men det handler også om erkendelser, drømme og håb.

Anne-Birthe Hove

kunstbog om Anne-Birthe Hove redigeret af Jørgen Chemnitz

Anne-Birthe Hove (1951-2012) var en af Grønlands mest originale og anerkendte billedkunstnere. Hun arbejdede med mange medier og materialer – men først og sidst står hun tilbage som grafiker. Hun var en kunstner, der hele tiden udfordrede sig selv. Og dermed sit publikum.

KIMIK ukiut 20 år

kunstbog om kunstnersammenslutningen KIMIK redigeret af Tupaarnaq Rosing Olsen

Kunstnersammenslutningen KIMIK fyldte 20 år i foråret 2015, og denne jubilæumsbog ser tilbage på KIMIKs historie og udvikling og præsenterer de nuværende medlemmer og deres kunst.

Uummat – fortællinger fra hjertet

interviewbaseret bog om omsorgssvigt af Lise Andersen

Gennem Børnehjemmet Uummannaq fik hun kontakt til ti tidligere beboere, som indvilligede i at fortælle om deres barndom, opvækst og voksenliv. Disse stærke beretninger er bogens omdrejningspunkt. Fortællingerne forankres i pædagogiske og terapeutiske overvejelser.

… nuannaraarput / vi elsker …

kreabog med opskrifter af Ide Jenny Tullin og Lis Anker Petersen

En kreabog med udgangspunkt i grønlandske traditioner og materialer. Masser af tips og opskrifter til næsten enhver anledning. Du kan lave alt lige fra et evighedstæppe til et legekøkken, et bord af en gammel palle og til en lækker rensdyrsteg og sortebærsnaps.