Taseraq Pingajuallu

Taseraq Pingajuallu af Ole Brandt

I 1989 udkom Taseraq Pingajuallu. Handlingsforløbet i bogen strækker sig over en periode under Grønlands kolonisering, altså sidste halvdel af 1700-tallet. Taseraq Pingajuallu er den sidste ud af fire slægtsromaner. De første bøger er Qooqa og Tulluartoq 1-2.

Blomsterdalen

roman af Niviaq Korneliussen

BLOMSTERDALEN er en kuldslået og fandenivoldsk, men også sorthumoristisk roman om kærlighed, venskab og sorg – og om at være forkert i et samfund, hvor ingen taler om de døde.

Vinterjagt

krimi af Nina von Staffeldt

Efterhånden som Grønland i stigende grad er en del af den globaliserede verden, får velorganiseret, international kriminalitet også lettere spil – og det er netop tilfældet i Vinterjagt, der sender Sika og hendes umage makker, journalisten Thormod Gislasson, ned i Nuuks underverden, hvor de kommer under vejr med indsmugling og salg af hård narkotika – og i kølvandet herpå hvidvask af penge, mord og menneskehandel.

Aaahm…

Aaahm… af Paninnguaq Møller

Salik. Qalipagaa eqqumiitsuliortorpalaanngikkaluarpoq, meerarpaluttumilli misigisimasani immikkoortiterlugit sanasimavai. Imminorsimasumik nassaarnini, inuk nivingasoq titartarsimavaa. Ataataminik unatagaasarnini, angutip kiinaa kamattoq sanasimavaa. Illooqqaminiillu atornerlugaasimanini. Usuk qiuutillu titartarsimallugit. Nalinginnaasuuvoq inuk inuusuttoq allanit nuannaartorineqartup, kusagisaasup inuttut aqqusaagai isigineqaratik pisinnaasaa isigineqartartoq.

Ullut arfineq-marluk (Syv dage)

Ullut arfineq-marluk (Syv dage) af Esaias Thorin

Tallimanngorneq. Eqiasukujuttumik itertarfiga kingoqqutilaarlugu makippunga, inuunera imaqanngilaq. Misigissutsikka højtaleritut nipeqarpata højtaleri nipeqanngilaq. Tallimanngorneq arfininngornermukarputit, ullumi tallimanngorneq allaanngilaq qernertumik qalipataq, qaqortunik qiperukkatut ittunik sinitalik. Tallimanngorneq sooq tungujortumik qaamasumik qalipassinnaanngilakkit?

Naalungiarsunnik katsorsaaneq

Spædbarnsterapi er en behandlingsmetode rettet mod tidlige traumer

Dolto siger: “Mennesket er et sprogligt væsen lige fra fødslen. Barnet er født med et sprogligt lystpotentiale, som vi kan støtte eller fornægte. Får lysten ikke næring gennem sproget indebærer det, at den i vakt tilstand, den altid aktive symbolske funktion, går i tomgang. Den savner kode og organiserer ikke noget sprog at kommunikere med (ibid.). Det kan være svært at tro, at et spædbarn er i stand til at forstå sproget, eftersom det endnu ikke kan producere specifikke lyde, som vi opfatter som ord, men hvis man er i situation med et spædbarn og forstår at tyde barnets mimik, så ser man, at barnet svarer på alt.”

Tulluartoq 1-2

Tulluartoq 1-2 af Ole Brandt

I 1973 udkom Tulluartoq 1-2. Handlingsforløbet i de bøger strækker sig over en periode fra før Grønlands kolonisering til de første år af koloniseringen, altså første halvdel af 1700-tallet. Tulluartoq 1-2 er de to midterste ud af fire slægtsromaner. De andre bøger er Qooqa og Taseraq pingajuallu.

Skibet fra Isfjorden

krimi af Nina von Staffeldt

En voldsom brand i den nedlagte bygd Kangeq ud for Nuuk får en tragisk udgang, da Sika Haslunds gudfar, som er professor på Ilisimatusarfik, Grønlands Universitet, indebrænder. Kort efter bryder ukendte tyve ind på kirkekontoret i Ilulissat og stjæler og brænder gamle bøger og protokoller. Langt fra Grønland omkommer endnu en person under mystiske omstændigheder, og ved et tilfælde opdager Sika en forbindelse mellem de tre sager.

Qooqa

I 1971 udkom Qooqa, der beskriver tilværelsen i et fangersamfund i første halvdel af 1700-tallet. Qooqa er første bind af en slægtsroman-tetralogi. De andre bøger er Tulluartoq 1-2 og Taseraq pingajuallu.

Rum I Paasinninneq

paasinninneq I rum

Noveller, digte og essays af 10 unge, grønlandske forfatterspirer – om identitet, ulykkelig kærlighed, vold, hundeslædekørsel og meget mere.

Grønlandske planter – til krop og sjæl

plantebog af Kirsten Jespersen & Lissi Olsen

Mange af Grønlands planter og urter er lækre at bruge i madlavning og til teer – og en hel del har også lindrende og forebyggende virkninger for helbredet. Grønlandske planter er en guide til naturens medicinskab og spisekammer.

AKAMALIK

sydgrønlandske sagnsamling redigeret af Malik Høegh

Sagnene om Akamalik, storfangeren, der fik et drømmesyn og blev omvendt til den kristne tro, er blevet genfortalt i Sydgrønland gennem generationer. Det er historier om mord og heltemod, om venskab, jagt, tro og etik.

Bag en mur af is

fotobog fra Ilimanaq af Henrik Saxgren

Henrik Saxgren, en af Danmarks mest anerkendte fotografer, har skabt et portræt af Ilimanaq og livet i den lille bygd, der som mange andre er truet af fraflytning.

Ataqqinartuaraq

filosofisk børne- og voksenbog af Antoine de Saint-Exupéry

En pilot nødlander i ørkenen, hvor han møder den lille prins, der kommer fra sin helt egen planet, asteroide B612. Han er kommet til jorden på sin rejse til alverdens planeter for at finde hjælp til at redde det dyrebareste, han kender, sin rose.

Den Sorte Engel

krimi af Nina von Staffeldt

En mand findes myrdet på en drivende fiskekutter ud for Uummannaq. I lasten finder politiet et stort antal isbjørneskind foruden narhval- og hvalrostænder. Er der tale om ulovlig fangst og smugling?

Puisip amianik mersorneq / Sy i sælskind

håndarbejdsbog af Inge-Lise Lynge

Bogen indeholder teknikker til at sy i sælskin, trin-for-trin vejledninger, smukke produktbilleder og et mønsterark, så man selv kan sy tasker, hjemmesko, tehætter, luffer, nisser og meget mere.