børnebog af Kristin Steinsdóttir. Illustreret af Halla Sólveig Thorgeirsdóttir

 

Nogle gange, når jeg står på tæer og kigger ud gennem kighullet i vores dør, ser jeg englen flyve rundt ude på trappen. Der er ikke nogen, der har fortalt den om kighullerne, og den tror, at den er helt alene. Tit dasker den bare rundt og blafrer med vingerne, ligesom når jeg flyder rundt på ryggen i svømmebassinet og kun bevæger armene en lille smule. Men nogle gange drøner den af sted, den suser forbi og bevæger vingerne hurtigt.

 

bogen

Ask bor i Reykjavik sammen med sin mor. I blokken hvor de bor, lader folk som om de er helt almindelige, men Ask ved bedre! Der er nemlig både en varulv, en Rødhætte Langstrømpe, en mælkebøttedreng, en heks, ja, og en engel…

Englen på 2. sal har vundet Nordisk Børnebogspris 2003 samt Vestnordisk Råds Børne- og Ungdomslitteraturpris 2004.

 

forfatteren og illustratoren

Forfatteren Kristín Steinsdóttir er født i Seydisfjordur på Islands østkyst. Hun er uddannet som lærer og har en bachelorgrad i dansk og tysk. Hun har arbejdet som lærer og gymnasielærer frem til 1988 og har siden da været forfatter på fuld kraft. Hun har sammen med sin søster, Idunn, skrevet skuespil for teater og radio, hun har oversat bøger fra tysk og skrevet mange noveller – også for voksne, men hun vil allerhelst skrive for børn!

Halla Sólveig Thorgeirsdóttir har arbejdet som freelance illustrator og designer siden 1995. Hun har nu sin egen virksomhed,Myndlýsingu ehf, i Reykjavik. Hun har illustreret over 20 børnebøger og en række lærebøger for børn og teenagere. Af de 20 bøger er tre udkommet på andre sprog.

 

af samme forfatter

Hvem spiser isbjørne?

 

anmeldelser

En bog, man ikke lige glemmer.
Berlingste Tidende

Poesi og nærvær i et samlet favnende hug.
Information