kunstbog om Anne-Birthe Hove redigeret af Jørgen Chemnitz

Gennem årene arbejdede Anne-Birthe med mange medier og materialer. Hun malede, lavede skulpturer, arbejdede i træ
og metal – men først og sidst står hun tilbage som grafiker. Hun mestrede de gamle og komplicerede teknikker, når hun bearbejdede sine kobberplader i dybden med ætsninger, radernåle eller fotogravure for at gøre sit univers synligt.
– Grafik er som at læse en bog, du skal tæt på og nærlæse, fortalte Anne-Birthe til kunsthistoriker Anne-Marie Gjedde Olsen, som skrev bogen om kunstneren i 2005 i forbindelse med en stor, retrospektiv udstilling i Nuuk den sommer.
Der er meget teknik i den grafiske proces, som Anne-Birthe Hove både kæmpede med og virtuost boltrede sig i, når hun skulle finde vej ind til sine billeder. Hendes atelier var fyldt med værktøj, farver og kemikalier i en skønsom blanding af
tilfældigheder, orden og kaos – på samme måde som orden og kaos præger hendes billeder.

bogen

Anne-Birthe Hove (1951-2012) var en af Grønlands mest originale og anerkendte billedkunstnere. Hun var uddannet på Kunstakademiet i København, Grafisk Skole og Kunstpædagogisk Skole og var mangeårigt medlem af Koloristerne.
Hun arbejdede med mange medier og materialer – men først og sidst står hun tilbage som grafiker. Hun var en kunstner, der hele tiden udfordrede sig selv. Og dermed sit publikum.
Bogen er et tilbageblik på et kunstnerliv og en stor kunstnerisk produktivitet. Med bidrag fra mennesker, der stod Anne-Birthe Hove nær, professionelt og personligt – og ikke mindst gengivelser af en lang række af hendes værker.

Samtidig med bogen er offentliggjort en registrant på annebirthehove.com, hvor man kan finde hendes samlede værker.

Bogen er en smuk coffetable book ilagt en kassette.