børnebog skrevet og illustreret af Naja Rosing-Asvid

 

Pludselig vågner Aqipi af sin drøm og ser til sin store overraskelse en hel flok børn, der står og peger på maden på gulvet. Det er de mest besynderlige børn, han nogensinde har set. Nogle af dem har mærkelige huer på hovederne, en har snore ud af ørerne, og en anden har jerntænder i munden. En dreng har store blå øjne og besynderligt lyst hår, der stritter ud til alle sider, som om han lige har set en farlig tupilak.

bogen

Åndemaneren sender sin lille hjælpeånd, Aqipi, et par dage frem i tiden for at se, om vejret bliver godt til isbjørnejagten. Aqipi kommer undervejs til at lege så meget med en ravn, at han forvilder sig helt op i nutiden og havner på et museum. Han kan genkende alle tingene, men hvorfor hænger de sådan, hvorfor siger dyrene ikke noget, og hvorfor er der mærkelige mennesker, der stirrer på ham? Aqipi – den lille hjælpeånd inviterer børn og voksne til sammen at gå på opdagelse i Grønlands spændende fortidskultur. Bagerst i bogen er der en forklaring på alle de redskaber til fangst og husholdning, som Aqipi finder på museet. Bogen er egnet til højtlæsning for børn i alderen 4-9 år. Selvlæsning fra 9-12 år.

forfatteren

Naja Rosing-Asvid er uddannet arkitekt og autodidakt kunstner og har i flere år arbejdet med at designe de permanente udstillinger på Grønlands Nationalmuseum i Nuuk. Det var her hun fik ideen til Aqipi, som er hendes debut som børnebogsforfatter og -illustrator. Aqipi er nu blevet maskot for Grønlands Nationalmuseum i nuuk. I 2014 blev hun udnævnt til kulturambassadør for Kommuneqarfik Sermersooq. Læs mere på www.najarosingasvid.dk

anmeldelser

En fortælling som på humoristisk og eksotisk vis formidler Grønland for de yngste. Herlige illustrationer som rummer alt fra magi over sjov og ballade til naturalistisk gengivelse. Denne oplagte bog er til både oplevelse og fordybelse.
DBC materialevurdering

 

af samme forfatter

Aqipi til sommerfest
Ivalo & Minik
Nipilersorta!