plantebog af Kirsten Jespersen & Lissi Olsen

 

I Kirstens tid var der ikke megen forskning i planters medicinske egenskaber, selvom mennesket i årtusinder har brugt planter for deres medicinske virkninger. I dag tager man rask væk piller og anden medicin, men mange vitaminer, mineraler og andre virksomme stoffer kan man få naturligt gennem brugen af planter i mad og i te. Og så smager det godt.

 

om bogen

Mange af Grønlands planter og urter er lækre at bruge i madlavning og til teer – og en hel del har også lindrende og forebyggende virkninger for helbredet. Grønlandske planter er en guide til naturens medicinskab og spisekammer, med 25 udvalgte planter, hvoraf de fleste indeholder særlige, nyttevirkende stoffer. Bogen har to dele, hvor de flotte fotos i første del gør det nemt at gå ud i fjeldet og plukke selv, og hvor anden del med Kirstens og Lissis egne opskrifter gør det let og lækkert efterfølgende at anvende planterne i te, mad, bagværk m.m.

om forfatterne

Kirsten Jespersen og Lissi Olsen er begge planteentusiaster. Kirsten Jespersen samlede igennem mange år en stor viden om planterne og deres naturmedicinske genskaber, desværre gik hun bort, før hun nåede at udgive sine skrifter. Lissi Olsen har bearbejdet Kirstens manuskript, hvortil hun har tilføjet sine egne opskrifter og valideret oplysningerne efter den nyeste forskning.