fotobog om Sydgrønland af Ole G. Jensen

Kujalleq, Sydgrønland, er et overflødighedshorn af sanseindtryk – grønne dale med blomster i mange farver, høje, grønne fjelde og is i alle afskygninger; bræer, storis og isfjelde. Historiens aftryk findes overalt, fra inuits bopladser til nordboernes gårdanlæg. Igennem årtusinder har denne del af Grønland været mødested for forskellige kulturer

Ole G. Jensen, fra bogens forord

bogen

Kujalleq betyder syd og er også navnet på Grønlands sydligste kommune, som består af byerne Nanortalik, Qaqortoq og Narsaq samt et stort antal bygder og fåreholdersteder. Det var i Sydgrønland, nordboerne i en fjern fortid anlagde Østerbygden, og den dag i dag er der mange synlige fortidsminder fra den tid, ligesom sporene af inuits bopladser er mangfoldige.
Ole G. Jensen videregiver i denne smukke, nye fotobog sin kærlighed til Grønlands frodigste kommune. Et væld af fotos af grønne dale med blomster i mange farver, høje, grønne fjelde og is i alle afskygninger og livet i de farverige byer og bygder gør bogen til appetitvækker eller et dejligt minde om alle Sydgrønlands herligheder.

forfatteren

Ole G. Jensen har i mange år beskæftiget sig med grønlandsk kunst og kultur. Han kom til Grønland i 1975 og har blandt andet været ansat som informationsmedarbejder og konsulent i Grønlands Hjemmestyre. Han var museumsleder i Tasiilaq 1995-2006 og i Qaqortoq fra 2006 til sin pensionering i 2014.

af samme forfatter

Glimt af Grønlands kultur