fotobog med tekster og novelleuddrag af unge grønlændere

 

Der findes ingen steder i verden som her.

Det handler ikke om naturen – snarere om menneskene.

Her virker det usandsynlige sandsynligt.

Her findes en menneskelighed og en umenneskelighed

på én og samme tid.

En skrøbelighed og en råhed side om side. Et mørke og et lys.

Vi vælger lyset, humoren og håbet og kærligheden.

Lad os dele det med hinanden.

Og med al vores kraft gøre fremtiden til vores.

Emma Kuko, Tasiilaq

 

bogen

Gennem leg med lys, skygge, fokus, vinkler og ikke mindst sig selv gennem stærke, spændende eller smukke fotografier, tekst og novelleuddrag præsenteres Grønlands vigtigste råstof: ungdommen! Hvad drømmer de unge om? Hvad optager dem? Hvad kan de bidrage med, og hvad kan samfundet tilbyde dem? Nukissat/Råstof er baseret på foto- og tekstmateriale fra projekterne Youth for Future og Kærlig hilsen samt fra Ung i Grønland – ung i Verden, og viser stor kreativitet og skabertrang blandt de unge. Fremtiden tilhører dem.

Fra 2010-2012 gennemførte fotograf Tina Enghoff og journalist Anette Molbech tre intensive kreative workshops i henholdsvis Paamiut, Tasiilaq og Nuuk med en gruppe unge. Hensigten var at få dem til at udtrykke deres håb, drømme og tanker om livet og fremtiden i billeder og tekst med udgangspunkt i den by, de bor i.
Ved at undervise, coache og involvere de unge i at producere billeder og tekst, lykkedes det i kraft af den kreative proces at skabe en række troværdige, tankevækkende og ikke mindst seværdige fremstillinger af ungdomsliv.
Bogen indeholder desuden uddrag af noveller fra novellesamlingen Ung i Grønland – ung i Verden, der udkom i 2013.