håndarbejdsbog af Inge-Lise Lynge

 

Sælskindet har altid fascineret mig med dets fine glans, når lyset brydes i det. Jeg får altid lyst til at røre ved skindet, at ”se” det med hænderne ved at stryge hen over det og lade det glide mellem fingrene. Denne begejstring for sælskindet, samt mine tanker omkring dets anvendelsesmuligheder, vil jeg her dele med dig. Jeg vil vise, hvordan jeg arbejder med sælskind, for på den måde at inspirere dig til enten at bruge mine modeller eller selv at udtænke, udvikle og formgive dine egne modeller.


bogen

Sælskind er et smukt og slidstærkt materiale – og en af Grønlands vigtigste eksportvarer. Bogen indeholder teknikker til at sy i sælskin, trin-for-trin vejledninger, smukke produktbilleder og et mønsterark, så man selv kan sy tasker, hjemmesko, tehætter, luffer, nisser og meget mere.

Bogen indeholder mere end 30 opskrifter med vejledning i tekst og billeder samt mønsterark. Trin for trin tager Inge-Lise Lynge læseren i hånden, så man let kan sy flotte ting i sælskind og også selv blive inspireret til at gøre opskrifterne til sine egne.

 

forfatteren

Inge-Lise Lynge har boet i Grønland siden 1974. Forinden gik hun på Skals Håndarbejdsskole. Hun er uddannet lærer fra Ilinniarfissuaq/Grønlands Seminarium 1980 og har arbejdet i 19 år i den grønlandske folkeskole med de kreative og æstetiske fag som hjerteblod.

Herefter var hun indtil sin pension lektor i fagene håndværk og design samt drama på Institut for læring ved Ilimmarfik (tidligere Ilinniarfissuaq).