foto- og interviewbog af Pia Christensen og Ulrik Bang

 

Stolte, seje, smukke og stærke. Sådanne kvinder findes der rigtig mange af i Grønland. Overalt, hvor vi er kommet, er vi blevet betaget og fascineret af de grønlandske kvinder, der med deres vidt forskellige livsvilkår demonstrerer en imponerende evne til at få livet til at gå op i en højere enhed.
Med deres stille viljestyrke, deres ro, deres utrættelige energi og udholdenhed, deres integritet og deres livsglæde har de en stor del af æren for, at det grønlandske samfund til stadighed udvikler sig.

 

bogen

Bogen skildrer, i tekst og fotos, nuancerede portrætter af syv grønlandske kvinder. De fortæller deres historier og formidler deres drømme, og gør det klart for os at lykke, styrke og indflydelse ikke nødvendigvis har med økonomi og partipolitik at gøre. De viser, at bevidste valg, engagement og ambitioner afkræver respekt såvel som selvrespekt.
Kvinderne i bogen kan være med til at nuancere det ofte stereotype billede af grønlandske kvinder som fåmælte statister i nationaldragt.

forfatterne

Journalist Pia Christensen og fotograf Ulrik Bang, der også privat danner par, har sammen med deres datter Aviaja rejst Grønland tyndt igennem flere år. De har besøgt fåreholderstedet, byen og bygden – nord, syd, øst og vest. Overalt hvor de er kommet, er de blevet betaget og fascineret af landets kvinder, der med deres vidt forskellige livsvilkår demonstrerer en imponerende evne til at få livet til at gå op i en højere enhed. Det er så blevet til denne bog om seje kvinder.