en bog om mønsterbrydere af Julie Edel Hardenberg

 

– Hvilken indflydelse har dine dårlige oplevelser fra din barndom på din hverdag i dag?
– Jeg kæmper hver dag for at huske at elske mig selv, acceptere mig selv og tro på mig selv.

bogen

Bogen er en samling af hudløst ærlige beretninger om svigt i barndommen, om at kæmpe for sit selvværd og skabe en tilværelse med anderledes værdier end dem, man er opvokset med – og på samme tid en kærlighedserklæring til livet!
Kunstneren Julie Edel Hardenberg har inviteret en række mennesker til at fortælle brudstykker af deres personlige historier. Fælles for dem er, at de har formået at bryde med de negative sociale mønstre, som har præget deres opvækst. For Julie har det været vigtigt at fokusere på de gode historier, skabe åbenhed og inspirere andre potentielle mønsterbrydere.
Move on er illustreret med fotocollager af Julie Edel Hardenberg. Sammen med en original grafisk udformning fremtræder Move on også som en kunstbog. Bogens titel er også sangtitlen på den indlagte CD, komponeret og indspillet af musikeren, Juno Berthelsen, som er bror til Julie.

forfatteren

Julie Edel Hardenberg er født i 1971, i Nuuk, og er uddannet billedkunstner fra Kunstakademiet i Trondheim, 1999. Hun er desuden MA in Art-Theory and Communication fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, 2005.
Julie Edel Hardenberg er en af Grønlands mest alsidige og aktive kunstnere. Foruden at have deltaget i en lang række lokale og internationale udstillinger, har hun arbejdet med scenografi og installationer til film, teater og danseforestillinger. Og ikke mindst har hun fået udgivet fem bøger. Hendes værker kendetegnes ved at være gennemført bevidste, finurlige, poetiske med en humoristisk tilgang til begreber som etnisk og kulturel identitet. Læs mere om Julie Edel Hardenberg.

anmeldelser

Der er ikke noget kedeligt ung-i-krise over denne her bog, tværtimod er der et kunstnerisk overskud. afsat som en uhyre grafisk opfindsomhed. Med tidens populæreste slogan et: Yes we can!
Berlingske Tidende ★★★★★

Nu kunne man godt forledes til at tro, at en bog om alkohol, vold og omsorgssvigt blev trykt med sørgerand. Men nej. Julie Edel Hardenbergs bog er selvfølgelig fyldt med farverige collager, afstemt efter den enkelte beretning. Ikke alle 16 bidragsydere giver sig til kende i bogen – dertil er deres oplevelser i barndommen endnu for smertefulde. Julie Edel Hardenberg har derfor valgt at portrættere dem med 16 fotografier af deres hænder. Det fungerer flot: Hænderne binder historierne sammen.
Sermitsiaq

af samme forfatter

Den stille mangfoldighed ⋅ Nipaatsumik assigiinngisitaarneq ⋅ The quiet diversity
ABCT