grafisk fortælling af Lilian Brøgger og Dorte Futtrup

oversat til grønlandsk af Juana Petrussen.
oversat titel: Hullet i himlen

 

Du undrer dig nok over, hvad den unge pige gør? Hun DANSER! Hun danser glædesdanse. Det forsømte hun at gøre mens hun levede. Derfor må hun gøre det efter sin død…

bogen

Kunstneren Lilian Brøgger og fortælleren Dorte Futtrup har begået en utraditionel genfortælling af et gammelt, grønlandsk sagn om en kvinde, der besøger de dødes rige. Det blev til Hullet i himlen, som udkom på dansk i 2011 hos Høst & Søn. Historien handler om en mor, som mister begge sine sønner til havet. I sin sorg får hun en ud-af-kroppen oplevelse og kommer gennem et hul op i himlen, hvor hun både genser sin bedstemor og sine to sønner. På vejen tilbage til livet redder hun en sjæl fra at dø, og han redder til gengæld hendes liv ved fremover at forsørge hende med sin fangst –  en grafisk fortælling og egner sig både til børn, unge og voksne. I få ord og stærke, ekspressive tegninger fortælles en bevægende historie, der dybest set handler om, at man ikke må forsømme at gøre det, man har allermest lyst til at gøre, mens man er i live. Den handler også om, at man må tage sin skæbne på sig, hvor tung den end kan være at bære.

forfatteren og illustratoren

Dorte Futtrup har været mundtlig fortæller siden 1990 og har et stort repertoire for både børn og voksne. Verden er hendes arbejdsplads, og hun rejser rundt på både undervisnings- og fortælleropgaver i mange lande. Hun er oprindelig uddannet bibliotekar. I midten af 1980’erne arbejdede hun på Det grønlandske Landsbibliotek. Læs mere på dortefuttrup.dk Lilian Brøgger er uddannet på Kunsthåndværkerskolen i København [Danmarks Designskole] og har i næsten fire årtier illustreret utallige billedbøger, grafiske noveller, fagbøger for børn og unge og andre bøger. Hun har modtaget priser i ind- og udland bl.a. for Hullet i himlen, som vandt Årets Bogdesignpris for børn i 2011. Læs mere på lilianbroegger.dk

anmeldelser

En billedfortælling for alle aldre.
Politiken

Det lyder ganske simpelt, men de to kunstnere – Dorte Futtrup og Lilian Brøgger – har fået en hel lille perle ud af dette sagn, der i denne indpakning bliver serveret som en spændende form for moderne tegneserie med et fantastisk medrivende billedsprog.
24Timer

Hullet i himlen er historien om en moder på grønlandsk – fornemt forløst af en fortæller, der ved, hvad det vil sige at vælge sine ord med omhu, og en billedmager, der, selvom det ikke burde være muligt, har overgået sig selv.
Kristeligt Dagblad

Tegneserie-terapi til alle aldre… Illustrationerne er særdeles ekspressive. Sagnets smerte og lærdom forløses i virkningsfulde, voldsomme udtryk.
Sermitsiaq