samtalebog af Amalia Lynge Pedersen, illustreret af Christian Fleischer Rex

oversat titel: Da Suluks bedstefar døde

bogen

Suluk holder meget af sin bedstefar og besøger ham tit. Bedstefar bliver syg og dør, og hele familien sørger – ikke mindst Suluk. Temaerne er sygdom, død og sorg. Bogen lægger op til samtale om svære spørgsmål: Hvordan får vi talt om det, der gør ondt? Hvordan kommer vi videre efter tabet af dem, vi elsker?
Suluup aataava toqummat indgår i en serie af samtalebøger om alvorlige, tabubelagte og svære emner. Den henvender sig til grønlandske børn i alderen 5-7 år. Bogen er baseret på den danske bog Da Martins bedstefar døde af Anna Rosenbeck og Inger Thorman. Bearbejdet og omskrevet på grønlandsk af Amalia Lynge Pedersen og nyillustreret af Christian Fleischer Rex.

forfatteren

Amalia Lynge Pedersen er uddannet cand. psych. fra Aarhus Universitet. Hun har som psykolog arbejdet med børn, unge og familier, og har mange års erfaring med grønlandske børns trivsel. Ideen med at lave de grønlandsksprogede samtalebøger opstod, da hun læste Når mor og far drikker skrevet af psykologerne Anna Rosenbeck og Inger Thormann. Ønsket om at bidrage til at skabe grønlandsksprogede samtalebøger om tanker, følelser og om tabubelagte emner har været essentielt for forfatteren. I samarbejde med milik publishing og Departementet for Familier har hun udgivet fem samtalebøger for børn. Suluup aataava toqummat er den tredje i serien.

i samme serie

Anaana qasusoorpoq
Anaana ataatalu aalakooraangata
Anaana ataatalu annersaagaangata
Ataata isertitsivimmiippoq