tegneserie af Christian Fleischer Rex

 

bogen

Fortællingen om Kaassassuk, den forældreløse dreng, er et af de kendteste og mest elskede grønlandske sagn. I denne udgave er sagnet fortolket som tegneserie.  Kaassassuk bliver dårligt behandlet af sine bopladsfæller og søger derfor ud i naturen, hvor han møder Kraftens Herre og får overmenneskelige kræfter.
Parallellen til mere nutidige super- og antihelte er til at tage og føle på. Med muligheden for at slå tilbage mod dem, der gør ham ondt, sidder Kaassassuk i det klassiske dilemma mellem hævn og tilgivelse. Selv med en superhelts kræfter findes der udfordringer, der er mere end svære at overvinde!


forfatteren

Christian Fleischer Rex er født i 1977. Han er uddannet som animator på Animationsskolen i Viborg og har deltaget i flere internationale film- og tegnefilmprojekter, blandt andet Asterix og Vikingerne.
I Kaassassuk er Christians ambition først og fremmest at fortælle en god og evigt aktuel historie på en fængende måde. Lige bagved ligger også ønsket om at videregive en bid af Grønlands kulturarv til landets opvoksende generationer, som måske efterhånden er mere familiære med Spiderman og Superman – OG at formidle den til verden udenfor Grønland. Derfor er tegneserien udgivet i tre sprogversioner, grønlandsk, dansk og engelsk.

 

af samme illustrator

Ataata isertitsivimmiippoq
Anaana qasusoorpoq
Anaana ataatalu aalakooraangata
Anaana ataatalu annersaagaangata
Suluup aataava toqummat